Urme

Pored odličnog ukusa, urme sadrže proteine, vitamine i minerale, stoga su odlične za zdravlje i preventivno deluju na razvoj mnogih bolesti. Visok sadržaj polifenola. Polifenoli su antioksidativna jedinjenja koja mogu zaštititi telo od upala.

Pored odličnog ukusa, urme sadrže proteine, vitamine i minerale, stoga su odlične za zdravlje i preventivno deluju na razvoj mnogih bolesti.

Visok sadržaj polifenola. Polifenoli su antioksidativna jedinjenja koja mogu zaštititi telo od upala. Urme sadrže više polifenola nego većina ostalog voća i povrća.

Alternativa praznim kalorijama koje unosimo slatkišima. Umre mogu zadovoljiti vašu želju za slatkišima, dok istovremeno pružaju neophodne hranljive sastojke, kao što su vitamin B-6 i gvožđe.

Bogate su vlaknima. Samo ¼ šolje urmi obezbeđuje 12% dnevne potrebe osobe za vlaknima. Vlakna pomažu čoveku da se duže oseća sitim.

Visok sadržaj kalijuma. Urme su bogate kalijumom, a to je elektrolit koji je telu potreban za dobro zdravlje srca. Kalijum takođe pomaže u izgradnji mišića i proteina u telu.

Odlična zamena za šećer. Urme mogu zameniti šećer, komadiće čokolade ili druge slatkiše u receptima za kolače. Na ovaj način ljudi mogu voditi računa o zdravoj ishrani i bili sigurni da jedu prirodni umesto rafinisanog šećera

Read more
Back to Top
Shopping Cart
0

No products in the cart.

Return to Shop
Added to cart